Novi Sad pretvoriće se uskoro u međunarodni grad tanga, pošto se u njemu u periodu od 23.-26. avgusta održava Peti međunarodni festival „Novi Sad- tango grad“. Festival obuhvati bogat program koji se sastoji od brojnih seminara, tango večeri, koncerata, projekcija dokumentarnih filmova, ali i drugih sadržaja ljubiteljima ne samo tango plesa već i argentinske kulture uopšte. Ovaj trodnevni festival održaće se na nekoliko lokacija: Galerija Matice srpske, Sinagoga, klub Fiesta, Eđšeg, Terasa Petrovaradinske tvrđave.

U Galeriji Matice srpske, sada već tradicionalno, održaće se „SciTango“ – jedinstveno predavanje u kojem se spaja tango i nauka, a ovogodišnji predavač je dr Roman Balvanović s Instituta za nuklearne nauke „Vinča“. Takođe u Galeriji Matice srpske, održaće se i projekcije kratkih dokumentarnih filmova na temu tanga. 


U subotu 25. avgusta u Sinagogi je koncert „Tamburica tango“ na kojem će zajedno nastupiti tango orkestar „Beltango kvintet“ iz Beograda predvođen profesorom Aleksandrom Nikolićem, jedinim koncertnim bandoneonistom u Srbiji i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine kojim rukovodi koncertmajstor Dubravko Isakov.
Festival se održava uz podršku Uprave za kulturu grada Novog Sada i Amabasade Argentine u Beogradu. Organizator je Todo Tango koji poziva sve ljubitelje da posete predstojeći festival. Sve informacija o ovoj manifestaciji možete naći na http://www.todotango-ns.com/
A za najbolji provod važno je biti na pravom mestu u samom srcu našeg Novog Sada. Čekamo Vas 🙂
Slika preuzeta sa http://tangoextravaganza.co.uk/