Danas počinje jedan od najboljih evropskih festivala, EXIT. Novi Sad će i ove godine ugostiti veliki boj turista koji će doći iz preko 70 zemalja širom sveta. Oni će od četvrtka, tačnije od danas, do nedelje prisustvovati 18. po redu „Exit“. U gradu se već danima oseća festivalska atmosfera, veliki je broj turista, kafići i bašte su prepuni svakoga dana.

Tema ceremonije otvaranja i moto ovogodišnjeg celokupnog festivala je „Exit Freedom“, a svečanost će početi u 22.45 na glavnoj bini.  Obožavatelji EXIT-a uveliko se pripremaju za otvaranje festivala. Ovogodišnji festival će startovati nastupom baletana Sergeja Polunjina na ceremoniji otvaranja, koji će nastupiti na glavnoj bini uz pratnju atraktivnog Almazian Symphony – gudačkog orkestra sastavljenog od 25 devojaka. Organizatori su najavili da će i ove godine nakon ceremonije tradicionalno uslediti vatromet, posle kojeg na glavnu binu  izlaze hip-hop zvezde iz SAD Migos i švedski bend Fever Ray.

Listi izvođača u narednim danima priključuju se i svetski poznati Di džejevi – Martin Gariks je jedan od njih. Zatim tu će biti i Grejs Džouns, a na  „mts Dance Areni“ koju predvode Riči Hotin, Maseo PleksSolomun i Nina Kravic. Na festivalu će ove godine nastupiti i Dejvid Geta, ali i rep zvezda Frenč Montana. manifestacija se tradicionalno održava na Petrovradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više informacija o festivalu možete pronaći na web sajtu https://exitfest.org/sr
Hotel Zenit Vam nudi da iz srca grada pratite dešavanja na 18. po redu Exitu. Pozivamo sve da se priključe dobroj zabavi na EXIT festivalu. Očekujemo Vas.