Etno festival i poznata turistička manifestacija  „Tamburica fest“ počeo je danas projekcijom dokumentarnog filma „Tamburica zvuk ravnice“, turskog režisera Sali Salija u Kulturnom centru Novog Sada.

Najveći svetski festival tamburaške muzike u svom 11. izdanju ove godine, od 20. do 23. juna okupiće na ulicama u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi veliki broj učesnika i posetilaca.

Muzička smotra počela je danas u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu tradicionalnom tamburaškom promenadom, svečanim otvaranjem izložbe slika sa ovogodišnje Likovne kolonije i otkrivanjem spomenika Marku Nešiću.

Glavna muzička dešavanja ovogodišnje „Tamburice“ biće održana na Petrovaradinskoj tvrđavi od 21. do 23. juna, gde će u centru pažnje ljubitelja setnog zvuka biti i učesnici revijalnog programa, Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan, Marija Šerifović i DŽenan Lončarević. Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu: http://tamburicafest.com/RS/festival/o-festivalu/

Posetite hotel Zenit i iskoristite vikend popuste koje nudimo i uživajte u zvucima tamburice u srcu Novog Sada. Za više informacija o popustima kontaktirajte nas.